Apps til folkekirken

Hent app'en "Kirkekalender" og få let adgang til gudstjenester, møder og arrangementer i ca. 2.200 kirker. App'en viser som standard kirker i en radius af 10 km fra den adresse du står på.

Læs mere og hent app'en gratis på  App Store  eller  Google Play

Salmebogen Online

Morgenandagten

Fællesskab over vandet

Dette nye lokalblad og kirkeblad indbyder til nye fællesskaber. Kirkebladet er nu blevet en del af Lokalbladet – og dermed er Helnæs sogn også kommet med i bladet – sådan så stort set alle aktiviteter på Helnæs og i Dreslette sogn bliver samlet ét sted.

Det er en stor fordel, da vi jo ikke kan få nok af fællesskaber, da fællesskaber er det, som skal bære vores små samfund både på ø og på fastland. Det er den lim, som skal holde sammen og udvikle det nære, det nære, som jo findes her, hvor vi bor.

Det som er kendetegnende ved de fællesskaber, som findes i de små samfund er, at de går på tværs af alder, uddannelse og status – det som vi har til fælles, det er, at vi bor det samme sted. Det er altid udgangspunktet. Vi behøver nødvendigvis ikke mene det samme for at deltage i de samme aktiviteter i det lokale samfund. Det kan være alle mulige fællesskaber: gymnastik, fællesspisning, gåture, foredrag eller gudstjeneste – det vigtigste er, at man føler, man er en del af noget – sammen med andre. Et fællesskab – som man kan dele med andre.

Fordi vi ikke behøver at være ens for at være i de lokale fællesskaber, giver det en frihed til hver enkelt. For ingen af os, som bor her, har underskrevet nogen form for lov eller regelsæt for at blive en del af fællesskabet. Du skal egentlig blot være den, du er.

Så opfordringen må være, brug de fællesskaber som er. Vær med i dem, deltag i fællesspisningerne som er både på Helnæs og i Dreslette, gå en tur sammen med andre. Byd ind med det, du kan byde ind med – det vigtigste er, at du er med. Desuden så er der ”åbent hus” stort set hver søndag i Dreslette og Helnæs kirke – her skal man heller ikke være på en bestemt måde for at deltage i gudstjenesterne – for Gud er alle mennesker lige. Der skal du bare møde op, som den du er – og du vil blive taget godt imod.

Sognepræst Else Suhr

Bibelen Online

4. nov. Alle helgens dag kl. 17.00 (ES)

11. november. 24.s.e.t kl. 11.00 (ES)

18. november. 25.s.e.t Ingen

25. nov. Sidste s. i kirkeåret kl. 11.00 (ES)

i Dreslette kirke
Familiegudstjeneste "Mini-afslutning"

December 2018

2. søndag i advent – Jul på Helnæs: Morgenandagt kl.9.00 I Helnæs kirke med servering af smurte rundstykker og kaffe/te.

3. søndag i advent: fælles gudstjeneste med Dreslette, Sønderby og Kærum. Der serveres gløgg og småkager, som kirkegængerne medbringer.

2. juledag fælles med Dreslette og Hårby i Dreslette kl. 11.00

Ingen gudstjeneste julesøndag.

(K)                Kirkekaffe
(RG)             Rikke Graff
(ES)              Else Suhr
(AB)             Adam Boas

Kirkebil: Helnæs har "kirkebil" til alle gudstjenester.
Kontakt Marianne Therp på 6477 1668 eller 2720 1668. Gerne dagen før.