Helnæs Kirke Menighedsråd

Mail: neldeberg@ofir.dk

Helnæs kirkegård under forandring

af Marianne Therp

Som på alle kirkegårde i Danmark sker der det, der også er sket på Helnæs, at der opstår tomme pladser, tomme gravsteder. Det er begravelseskulturen, som har ændret sig i store del af verden. Flere blive bisat og kremeret. Derfor vokser behovet for urnegravsteder, plade i plæne og større områder til Fællesgravplads. Af og til bliver buske og træer triste, skæve eller for store. Der bliver behov for forandring.

Større oplevelser for øjnene
Nogle af de skæve træer er blevet fældet; for stor buske er blevet fjernet. Når I går en tur på Helnæs kirkegård, vil I opdage, at der ikke mere er tomme gravsteder. Der er plantet forskellige stauder på dem, så der hvert år vil være kønne blomster eller blade at se på. Der er plantet små kønne træer, hvor løvets farver giver os nye oplevelser, når vi går rundt. Flere steder vil der i foråret kommer løg op, før stauderne kommer. I løbet af den sidste efterårsmåned, er der blevet plantet træer og taksplanter. Der bliver noget at se på.

Gamle gravsten bevares i stor stil
En anden ændring på kirkegårde – også på Helnæs kirkegård – er at flere nedlægger deres gravsteder. Familiegravsteder er der stadig en del af, men hvis efterkommere vil kremeres og have urnen sat et andet sted, så nedlægges gravstedet.
Derfor vil nogle gravsten fra disse gravsteder blive bevaret, andre ikke. Nogle har valgt at tage et gravminde hjem, andre at få et flyttet til et andet gravsted. Menighedsrådet har valgt at bevare alle meget gamle gravsten, alle enestående gravsten, alle gravsten med stillingsbetegnelser, som er eller bliver historie. Ønsker nogen at hjemtage gravsten fra nedlagte gravsteder, hører vi gerne om det.

Menighedsrådsmøder i 2016

Menighedsrådsmøder afholdes i
Borgerhuset kl. 19.30.

Næste menighedsrådsmøder er onsdag den 14. juni 2017. Alle er velkomne.

Alle menighedsrådsmøder er offentlige, og ønsker du at modtage dagsordenen forud for mødet, kan du sende en mail til: mstherp@gmail.com en uge før mødet.

Referatet fra den åbne del af mødet kan ligeledes fås ved henvendelse til: mstherp@gmail.com

Dagsorden til næste møde

Dagsorden for møder kan fås ved henvendelse til: mstherp@gmail.com